Verdens beste dykkersteder

Hvordan kommer man seg så til disse stedene, det koster jo penger å reise og det er kanskje slutt på studielån eller andre lån. På lån til forbruk kan du lese om hvordan du kan finansiere slike reiser og du kan ikke minst lese om hva du ikke skal gjøre for å finansiere slike dykketurer. Ta ikke opp dyre forbrukslån, men bruk heller sparepenger, i verste fall ta et billig forbrukslån hvis du finner det.

Bonaire

Siden 1979 har hele den karibiske øya Bonaires kyst vært klassifisert som marint naturreservat. Kombinert med det krystallklart vann og et behagelig klima og du har en suveren feriecocktail.
Geografi: Like nord for Venezuela i Sør-Amerika

Cayman Islands

Hvis du overveier en karibisk ferie og vil kombinere palmer og parasoller med noen av Vestindias beste dykkersteder så er Cayman et godt tilbud. Øygruppen byr på litt av hvert – fra internasjonale hotell og hurtigmatkjeder på hovedøya til hyggelige bungalows og nesten øde strender hvis du velger en av de mindre øyer. Dessuten er verdens heftigste tremeters dykk her …
Geografi: 240 kilometer sør for Cuba i Karibia

Egypt

Uansett hvordan man enn vender og vrir på det så tilbyr Egypt den billigste og nærmeste korallrevsdykkingen for oss nordboere. Ikke nok med det. Rødehavet er fullt av legendariske dykkersteder med virkelig storslåtte opplevelser. Yalla Yalla, da dykker vi!
Geografi: Nord-Afrika – kan nås med en billig charterbillett.

Filippinene

Blant Filippinenes 7107 øyer kan du være sikker på å finne en som passer til deg. Øyene dekker mer enn 2 millioner kvadratkilometer i Stillehavets veldig artsrike del og det er rikelig med vrak og koralldykking i verdensklasse.
Geografi: Sørøst-Asia, kan rimelig billig inkluderes på jordomseilingbilletten.

Florida

Florida er et overflødigshorn for eventyrlystne dykkere. Her kan du utforske grotter med krystallklart vann, klø en sjøku bak øret og dykke på en Boeing 727. Og som om det ikke var nok er det for øvrig også ganske fine korallrev.
Geografi: Amerikansk stat – ligger i den sørøstlige delen av USA.

Indonesia

Verdens største øyrike og verdens fjerde største land er så fremragende og varierte at man kunne skrevet en hel bok om dykking bare i Indonesia. Dykkermulighetene er mange og kan nås fra mange steder i landet.
Geografi: Sørøst-Asia, kan rimelig billig inkluderes på jordomseilingbilletten.

Kanariøyene

Kanariøyene er nok ikke det første du tenker på som dykkerreisemål. Men under de buldrende bølgene gjemmer seg et levende hav med barrakudaer og fargestrålende fisker som blander sg med morener, blekkspruter, haier og rokker. Som prikken over ien er det dessuten adgang til flere vrak.
Geografi: Ligger ut fra Nord-Afrika kyst og tilhører Spania – kan nås med en billig charterbillett

Malaysia

Turismen og dykkingen oj Malaysia er i framgang. Dykkingen er avslappet og lett tilgjengelig med få unntak. Det er dermed gode forhold for cocktaildykkere som krever varmt vann, svake strømmer og god sikt. Øya Sipadan som ble oppdaget i 80 gjorde Malaysia til en verdenshit, men det er også andre gode grunner til å ta dit:
Geografi: Ligger i Sørøst-Asia, og kan lett nås på en jordomseilingbillett, mange av de beste dykkerstedene ligger på Malaysisk Borneo.

Malta

Malta har lenge vært ett av Middelhavets mest besøkte dykkerreisemål. Vi nordboere kommer blant annet på grunn av den lange sesongen, det spennende landskapet og den gode vrakdykkingen. Dessuten ligger Malta tett på. Det tar bare tre timer å fly dit.
Geografi: Malta er en øy i Middelhavet, og kan nås på en billig charterbillett

Maldivene

Da orkanen El Ninjo i starten av 90 slo ekstra hardt til, var Maldivene ett av de områdene som ble hardest rammet. Men den skjønne øygruppen er allerede i ferd med å komme seg og lokker med adrenalinpumpet høyhastighedsdykking.
Geografi: Indiske Hav – en times flyreise sør for Sri Lanka. Charterfly finnes dit.

Papua Ny Guinea

Papua Ny Guinea har en usannsynlig miks av dykkeropplevelser. Kysten er omgitt av korallrev i verdensklasse. Dit kommer et makroliv med flere unike arter av hai, ørnerokker, rokker, delfin og spekkhogger. Dessuten kan du dykke på vrak etter skip, fly og ubåter fra annen verdenskrig.