Det er aldri for sent

Historien om en 40-åring som ble den beste utgaven av seg selv.

Det kan sies mye om menn i 40 års krise og alt som hører med. Mitt «oppvåkningstidspunkt» var 1. juledag i 2007. Jeg gikk på vekta for første gang på mange år. Den viste 100 kg.!!! hallooo! jeg har jo veid 85 bestandig? Lederjobb i byggebransjen over flere år, et hektisk liv og dårlige matvener hadde satt sine spor. Her måtte det handling til. Jeg veddet med min kone og sa jeg skulle veie 85 kg. 1. april 2008. Det betydde slanking av en halvgammel mannekropp. Å slanke seg er sånt mora mi drev med tenkte jeg. Når var det min tur plutselig. Et litt forfengelig vesen hjalp heldigvis til at jeg ikke kunne la forfallet fortsette.

Jeg la en enkel slagplan etter divere google søk om kosthold, slanking, vektkontroll og trening. Jeg måtte begynne å trene for å gå ned i vekt. Jeg måtte spise mindre og annerledes. Målet mitt var i overkant ambisiøst. 15 kg vektnedgang på 12 uker. Det vil si drøye en kg. pr uke. Sist gang jeg regelmessig trente var ca. 15 år siden. Da var det litt innebandy og helsestudio som gjaldt. Det passet ikke meg nå lenger. Så mitt slanke- og treningsopplegg ble bastert på følgende:

Spinning på Elixia
Kutte ut brød, majones og meieriprodukter
Regelmessig søvn
Drikke mye vann

Første spinningtimen var sjokkartet. Både synet av meg selv i sykkelbukse og mengden av svette under spinningtimen var i overkant morsomt. Men det ga mersmak. Vi må ha en treningsmål sa spinninginstruktøren energisk. Javel tenkte jeg som ennå ikke hadde oppdaget at en sykkelbølge kom skyllende over landet vårt. Jeg fant et passende mosjonsritt på 56 km fem komma seks mil….. nesten til månen virket som. Spinningen ble intensivert og jeg var flink med kostholdet. Vekta pekte riktig vei og jeg var i gang. Poenget med slanking er å spise mindre og bedre.Godteri og sjokolade kun i helgene og drikke mye vann.
1. april kom og jeg skulle på vekta for kontroll. Den stoppet på 83 kg. 17 kg av min kropp var borte på grunn av effektiv slanking. 17 kg vektreduksjon på drøye 12 uker er relativt bra.
Sykkelrittet gikk som en drøm. Jeg brukte kun 2 timer til månen. Jeg tenkte sykling liker jeg. Det passer meg. Du trenger ikke talent bortsett fra å kunne sykle. Det gir økt kondisjon og er lite belastende for knær og resten av kroppen. Da vi i den siste bakken ble forbisyklet av de som syklet 130 km løypa i samme rittet tenkte jeg. Fytti så gøy dette er. Neste år skal jeg sykle 130 km også. Jeg følte meg lett i kroppen, mer opplagt og tenkte at kostholt og trening er ikke vanskelig.

Sykkelinteressen økte drastisk. Det ble innkjøpt både racer og terrengsykkel i carbon. er man 40 så er man 40 ikke sant. Jeg var bitt av basillen. Jeg slet litt med å holde vekta etter slankeopplegget mitt, men ved en tilfeldighet så deltok jeg på en samling i regi av Herbalife på den lokale sykkelklubben. etter en samtale med en Herbalifedistributør der som hadde stor kompetanse både på trening og kosthold gikk jeg med på å prøve Herbalife Shake som måltidserstatning. Jeg er iboende skeptisk til alt som har med kosttilskudd og raske løsninger og gjøre og han oppfattet meg nok som en kverulant som ville motbevise hans påstander om mer energi i hverdagen, bedre useende, enkel frokost og varig vektnedgang. Jeg har ikke klart å motbevise noe ennå. Jeg har vært aktiv bruker å Herbalifeprodukter i over to år nå. Om jeg har blitt så penere skal ikke sies, men jeg drikker min Herbalife Shake hver morgen og etter trening. Og noen ganger bare for kosens skyld. Jeg tar også vitamin og fibertilskudd hver dag. For meg fungerer Herbalife produktene utmerket i en hektisk hverdag. Jeg opprettholder vekten min på en enkel måte og har fått mye mer energi og overskudd i hverdagen. Jeg har også fått status som Herbalife distrubutør og kjøper produktene med gode rabatter.

Så til alle dere menn eller damer som vil at skal dere finne den beste utgaven av dere selv. Lukk øynene og forestill deg selv på det aller beste. Det er aldri for sent å gjøre en forskjell.