Shopping i London

London er utvilsomt et av favorittdestinasjonene til nordmenn. De lave flyprisene og den korte reisetiden gjør Englands hovedstad til et attraktivt reisemål for de som ønsker en storbyferie. De siste årene har også en meget gunstig valuta tiltrukket mange turister til de utallige butikkene og markedene i London.

Oxford Street og Regent Street er velkjent for de fleste turistene, men der finner du bare turister og de største kjedene. De som virkelig vil finne de spennende produktene, og omringe seg med den lokale Londonbefolkningen, handler andre steder. Noe av det de lokale liker aller mest å gjøre når det kommer til shopping i London er å dra på markeder, så her er en liten guide til de tre av de beste markedene.

Borough Market er et matmarked rett ved London Bridge, og ekstremt populært både blant lokalbfolkningen og turister. Her finner du de aller beste råvarene fra de britiske øyene, fantastisk internasjonal mat, og utallige oster i alle farger og fasonger. Hvis du er interessert i mat så anbefaler vi Borough Market på det varmeste. Markedet er åpent fra torsdag til lørdag, og du finner det lett ved å ta tuben til London Bridge.

Notting Hill er en bydel som de fleste turistene kjenner til. Filmen fra 90-tallet har udødeliggjort stedet, men det er ikke bare bokhandelen og det årlige Notting Hill Carnival som tiltrekker seg besøkende. Portobello Market finner sted hver lørdag, og er noe som absolutt bør prioriteres ved et Londonbesøk. Markedet er gigantisk og oppdelt i flere deler, og her finner du alt fra gamle Beatlesplater til nye klær til frukt og grønt.  For å komme seg dit tar du tuben til Notting Hill Gate og følger folkehavet i et par minutter.

Om du har en (lang)helg i London og besøker Borough Market på fredag og Portobello Market på lørdag, ja da gjenstår det et marked på søndag. Den dagen bør benyttes på Spitalfields/Brick Lane markets. Dette er absolutt stedet for de unge, og det er knapt noe sted i verden som kan måle seg med den tettheten av unge mennesker, både lokale og turister, som rundt disse markedene. Her finner du et gigantisk utvalg av nye og brukte klær, eksotisk mat, spennende gatekunst, og en rekke barer og utesteder. Den legendariske platebutikken Rough Trade Records ligger også i en av sidegatene her, så det er absolutt verdt turen. Disse to meget nærliggenede markedene ligger i øst-London, og er åpne hver søndag. Du kommer deg lett dit ved å ta tuben til Liverpool Street.