Trenger jeg en selektiv eller selektive ugressmiddel?

Hvis vi snakker om en masse ugress eller uønsket vegetasjon som vokser i hagen din, er det ugressmiddel den beste måten å bli kvitt det. Det er mange forskjellige selskaper som produserer herbicider i mange forskjellige former. Så hvordan vet vi hva du skal velge, og alle har samme effekt? Svaret er nei. Den viktigste forskjellen er at noen herbicides er selektive og ikke-selektive, og denne forskjellen er svært viktig.

Hvis du er en ivrig amatør gartner eller tilbringer mye tid å rydde og dekorere hagen, vet du sannsynligvis forskjellen mellom selektive og selektive ugressmiddel. Men hvis du har en luke problem, men ikke en gartner, er det verdt å vite forskjellen, sørg for at riktig produkt og at du velger riktig løsning. Defekte produktet, kan resultere i alvorlige skader på hagen.

Ikke-selektive betyr at ugressmidler sannsynligvis inneholder kjemiske glyfosat eller lignende, som dreper alt grønt som det blir sprayet på – ikke bare ugress, men også andre hagen vekster som gress, planter og blomster. Hvis du spray glyfosat-baserte produkter på plenen din for å fjerne litt ugress, ødelegger hele plenen. Det bør ikke være mer enn en liten mengde for å drepe noe grønt den kommer i kontakt med, så vær forsiktig hvis du spray når det blåser, så det kan spre seg fra uønsket vekst av planter du ønsker å beholde. Bruk bare på hva du vil bli kvitt. De fleste gartnere bruker ikke-selektive ugressmiddel, som det er sterkere og rimeligere enn selektiv agenter. Selektiv ugressmiddel som inneholder glyfosat og er ikke utformet for bare å fjerne ugress, ikke andre planter som gress og blomster. Hvis du har ugress i plenen og er opptatt av å bruke et produkt som også dreper gresset, kan du bruke en selektiv ugressmiddel. De samme prinsippene gjelder dersom du har ugress i blomsterbed, og ønsker ikke å ut blomster i fare.