Sånn vinner du i livet

Mange av oss har mål som skal få oss til å føle at vi har vunnet i livet. Det kan for eksempel være i forbindelse med familie, samliv eller karriere, men for de aller fleste handler det om penger. Det finnes heldigvis gode tips til hvordan man kan føle a man har vunnet i livet, og noen av de får du her.

Mål om økonomisk uavhengighet

For mange er det et mål i livet å bli økonomisk uavhengig. Verden er bare litt lettere for mennesker som ikke trenger å bekymre seg om penger. Penger i seg selv gjør deg neppe lykkelig, men det gir en hel del frihet som man ikke har, når man ikke har penger.

Denne friheten kan innebære mange ting. For noen er frihet å reise, for noen er frihet å kunne kjøpe hva man vil, men for de fleste vil det være en enorm frihet å slippe å jobbe. Jobb er noe vi bruker ekstremt mye tid på i løpet av livet, og for noen resulterer det bare i luselønn, på grunn av ulike forutsetninger. Det er jo gjerne sånn at hvis man er født rik, så er det større sjanse for at man forblir det. Vi har rett og slett ulike forutsetninger her i livet, men det betyr ikke at du ikke kan gjøre noe med det. Jobb er selvfølgelig også knyttet til en ide om selvrealisering, og derfor vil mange oppleve det som meningsløst ikke å jobbe, men du slipper å jobbe fordi du trenger penger som er en helt annen og mye mer stressende motivasjon enn selvrealisering. Når du er avhengig av å jobbe for penger så kan du ende opp i en jobb uten selvrealisering, og det er en slags tap-tap-situasjon. 

Før i tiden hadde vi ikke sosial mobilitet på samme måte som det vi har i dag, og selv om det krever hardt arbeid, så er det ikke umulig å jobbe seg fra bunnen til toppen av samfunnet.

Hvordan kan man bli økonomisk uavhengig?

Det er flere veier til økonomisk uavhengighet, men her er det lurt å se på hva rike mennesker rent faktisk gjør som konstant gjør dem enda rikere og kan sikre fremtidige generasjoner økonomisk. Det enkle svaret er rett og slett investering. Investering er svaret på hvilken vei man skal ta mot økonomisk uavhengighet for deg som skal jobbe deg opp.

Det er lett å tenk at investering krever en eller annen form for voldsom kapital, men dette er faktisk ikke tilfellet. Investering kan gjøres på så godt som alle økonomiske nivåer, og man skal bygge seg opp litt etter litt. I virkeligheten handler det mye om å bruke det man har på en smartere måte. Alle mennesker har for eksempel gjerne et mål om å spare litt, og det er denne sparingen du skal forvalte på en annerledes måte enn du er vant til. I stedet for at saldoen blir på stedet hvil, og faktisk faller med inflasjon og renter, så skal den vokse.

Dette kan man med god vilje gjøre gjennom å investere sparepengene i aksjefond. På denne måten kan du la pengene dine vokse over tid, og med en trygg og god investering, vil du stå igjen med mye mer enn det du hadde. Det samme gjelder for deg som har en pensjonssparing. Her kan du nemlig med fordel investere og få mye mer igjen med tiden. Denne formen for investering handler ikke om å bli rik her og nå, men om å sikre fremtiden. Derfor skal man la investeringen vokse over tid og være tålmodig på veien mot økonomisk uavhengighet.