Hva er SSL?

SSL er en forkortelse for «Secure Sockets Layer». Om en nettside benytter seg av et SSL-sertifikat, betyr dette at informasjonene mellom deg som bruker og serveren er kryptert. Slik kan både du og nettsiden forsikre dere om at ingen sniklytter eller utnytter informasjonen som blir sendt mellom deg og hjemmesiden.

Er nettsiden beskyttet med SSL?

Det skal være relativt lett å finne ut om en hjemmeside er kryptert med et SSL-sertifikat. Som regel vil du se dette i addressebaren i nettleseren din når du er inne på en nettside. Hvis du ser en hengelås foran domenenavnet, vil dette bety at nettsiden er kryptert.

En annen måte å finne ut om nettsiden er beskyttet på, er ved å se på selve linken til nettsiden. Består denne av «https» med en «s» på slutten, vil dette bety at nettsiden er sikker. Om det derimot bare står «http», betyr det at hjemmesiden mangler kryptering. Det vil som regel være enklere å se på selve domenet.

Beskytt nettsiden din

SSL-kryptering er noe du bør tenke over om du skal lansere din egen nettside. Dette vil gi både deg og dine besøkende en trygghet. Velg gjerne et domene som allerede er kryptert med et SSL-sertifikat. Dette vil det stå informasjon om på ulike domene sider. Velger du for eksempel et domene fra domene.no, vil du se at disse alltid kommer med kryptering.

Høres dette interessant ut, så les mer om domene.no og de mange mulighetene.

Et SSL-sertifikat vil også gi deg andre fordeler som større digital synlighet. Hvis du ønsker en høyere rangering i søkemotorer som Google, vil det alltid lønne seg å kryptere nettsiden din. Google ønsker å gjøre det trygt på nett for sine brukere, og derfor belønner de nettsteder som er kryptert. Med en god rangering på Google vil det bli lettere for å besøkende å komme over nettsiden din.

SSL styrker din autoritet

Du og nettsiden din vil bli ansett som mer seriøs om du benytter deg av SSL-kryptering. Har du for eksempel en nettbutikk vil dette være svært positivt for tilliten mellom deg og kundene. Du kan sørge for å bli tatt på alvor og fremstå som en seriøs aktør, noe kundene vil sette pris på og belønne deg for.

SSL myter

Det er en kjent myte at SSL-kryptering gjør en nettside tregere. Dette er ikke sant, tvert imot vil et SSL-sertifikat gjøre nettsiden din raskere og gi brukerne en kortere lastetid. Dette vil igjen gi deg positive fordeler når det kommer til rangering i Google. Søkemotorer belønner nemlig nettsider som gjør det enkelt og brukervennlig for besøkende å navigere seg rundt på siden.

Oppsummering

Med et SSL-sertifikat kan du gi brukerne dine en tryggere opplevelse på nettsiden din. Slik sørger du for at ingen overvåker informasjonen som blir sendt gjennom nettsiden og de besøkende, og dermed kan du være trygg på at ingenting kommer på avveie. SSL-kryptering gir også mange andre fordeler i form av SEO-rangering i søkemotorer som Google. Du vil bli sett på som en mer profesjonell og seriøs aktør, samtidig som du gir brukerne en tryggere og raskere brukeropplevelse.