Matingredienser med slankende effekt

Ingefær har lenge vært kjent for å kunne gi helsefordeler og nyere studier viser at en av disse fordelene er hjelp mot overvekt. Mer presist vil det si at ingefær har vist seg å ha fettforbrennende egenskaper, noe som blant annet var konklusjonen i en studie foretatt ved Maastricht University. I tillegg skal ingefær kunne stimulere enzymer som er nødvendige for fordøyelsen

Chilipepper har etter hvert blitt en velkjent slankeingrediens som faktisk kan hjelpe deg ned i vekt på to måter. For det første har det vist seg at chilipepper kan dempe sultfølelsen, slik at vi får i oss færre kalorier. For det andre har chilipepper vist seg å kunne øke forbrenningen av kalorier, fordi denne ingrediensen øker den mengden energi kroppen bruker til varmeproduksjon. Mer informasjon om slanking med chilipepper finner du i nyehtsartikkelen Could chillies help you slim?

Sennepsfrø kan på samme måte som chilipepper øke forbrenningen av kalorier og effekten skal kunne være ganske så god. Faktisk viser studier utført i Canada og ved Oxford Polytechnic Institute at sennepsfrø kan øke forbrenningen med så mye som 25-30 prosent, vel å merke i en periode etter at du har spist dette. Den økte forbrenningen knyttet til kroppens varmeproduksjon, kalles for øvrig termogenetisk effekt.

Kanel er også en matingrediens som kan hjelpe deg ned i vekt og det skyldes evnen til å stabilisere blodsukkeret. Kort forklart er det til hjelp fordi insulin er et fettlagrende hormon. En god del studier er for øvrig foretatt på nettopp dette og de viser en merkbar effekt. En av disse studiene er publisert i tidsskriftet Journal Diabetes Care.

Peppermynteolje skal også kunne hjelpe deg ned i vekt, først og fremst gjennom å dempe sultfølelsen. Flere oppsiktsvekkende studier har kommet til denne konklusjonen og de har vist at peppermynteolje kan gi et betydelig redusert inntak av kalorier. En av de nevnte studiene ble for øvrig ledet av Dr. Bryan Raudenbush  og publisert/omtalt i New York Times. Det nevnes til slutt at mye av informasjonen i denne artikkelen er hentet fra nettstedet Slanketips & Fettforbrenning, hvor du finner mer informasjon om ingredienser med slankende egenskaper.