Det beste i livet er gratis

Det beste i livet er gratis, det er nok sant. Livet i seg selv er jo gratis, ihvertfall om man ser litt stort på det. Blir man litt for detaljert er det jo ikke så mye som er gratis. Kjærlighet, kos og lykke er jo til dels gratis. Likedan er det fremdeles mye her i norge som er gratis. Man kan bade i sjøen gratis. Man kan plukke bær i skogen gratis. Man kan plukke sopp gratis. Man har verdens beste utsikt gratis mange steder i landet. Likevel, det meste er nok likevel ikke gratis. Det koster nok litt penger å leve, enten man vil eller ikke. Mye er jo luksus, som man unner seg fordi man har råd til det. TV, data, bil, hytte på fjellet og båt ved sjøkanten er jo ikke ting man absolutt trenger. Man unner seg tingene fordi man har råd. Enkelte har ikke råd, men unner seg tingene likevel. Det er litt dumt.

Folk trekkes som en magnet mot ting som er gratis. «Kjøp ny TV og få med en gratis elektrisk tannbørste». Man blir automatisk trukket mot slike reklamer. De virker som en magnet på oss. Det er noe iboende oss som helst ønsker at ting skal være gratis. For hva skal vel jeg med en elektrisk tannbørste? Jeg har allerede tre hjemme. Likevel kjøper jeg den TVen som lover meg en elektrisk tannbørste. Ikke den som står ved siden av, som er 1500.- billigere. For da får man jo ikke med en GRATIS tannbørste. Man finner også mange plasser på nett som lover vekk ting gratis. De fleste bruker nok gratis som en liten lokkedue, men det finnes faktisk også plasser som rett og slett gir bort ting gratis. Det finnes også sider som lister opp plasser som gir bort ting gratis. Man har for eksempel sider som gjerrigknarken.no og Gratis på nett, som begge er gode ressurser hvis du skal finne gratis ting og tang. Her finnes det også rabatter, kupongkoder, tilbud og tips om hvordan man kan tjene penger. Slike sider er morsomme å lese litt på. Det er utrolig hva man kan finne der. Kanskje til og med en gratis elektrisk tannbørste.

Noe annet enn gratis er jo sider som omhandler å tjene penger. Internett formelig blomstrer over av slike sider. Du kan bli millionær i løpet av en dag lover en side deg. Følg systemet og bli like rik som Donald Trump skriver en annen. Garantert $1000 etter den første uken lover en e-bok som koster $9.99. Vi skjønner alle at dette ikke er tilfellet. Stort sett er det slik at høres det for godt ut til å være sant, så er det ofte heller ikke sant. Det er likevel mulig å tjene penger. Da snakker jeg ikke om 9-1600 jobben på kontoret eller en annen plass. Det er mulig å skaffe seg en grei ekstrainntekt hvis man gidder å jobbe litt for pengene. Det forutsetter selvsagt at du orker å jobbe. Det blir ikke penger av å sitte og spille playstation eller WOW. Tipset er likevel å være kritisk til tilbud som høres for gode ut når det kommer til det å tjene penger.

Tilbake til det som er gratis. Når det kommer til internett og data finnes det aller meste gratis. Men også her bør du trå litt forsiktig. Åndsverksloven og opphavsrett er lover som også omfatter internett. Man kan ikke ukritisk dele, selge, bytte, gi bort og bruke alt man kommer over på internett. Gjør man dette kan man risikere at en ubehagelig regning dukker opp i postkassen. Eller enda værre, at onkel politi banker på døra. Det er likevel lov til å bytte mye med venner. Så holder man seg i små lukkede nettverk kan man bytte ganske mye uten at det er ulovlig.